Rakennustapaseloste

AS OY VOIVALAN MERITÄHTI II, KAARINA

Osoite
Voivalanrinne 2, 20780 KAARINA

Kiinteistötunnus
202-6-6033-1

Rakennuskohde
Kolmen asuinrakennuksen muodostama 1-kerroksinen rivitalo yhtiö, jossa 10 asuinhuoneistoa. Tämän lisäksi autokatokset sekä avopaikat, huoneistokohtaiset varastot ja tekniset tilat.

Rakenteet
Rakennukset perustetaan kalliolle ja osittain teräsputkipaaluin kovaan pohjaan. Huoneistojen väliset seinät ovat paikallavalurakenteiset. Asuintilojen osalta alapohjat ovat tuulettuvat ontelolaatta-alapohjat. Ulkolaatoissa on maanvastainen kantava paikallavalulaatta. Varastoissa ja teknisissä tiloissa on tuulettuva ontelolaatta-alapohja. Ulkoseinät ovat puuelementtirakenteiset.

Julkisivut
Julkisivut ovat pääosin puuverhoiltuja.

Katot
Pulpetti, musta huopakatto.

Terassi
Terassit puurakenteisia, joissa verhoilu komposiittilaudalla.

Väliseinät
Asuinhuoneistojen väliset seinät ovat betoniseiniä. Kevyet väliseinät ovat kertopuurakenteisia kipsiväliseiniä.

Ikkunat ja ovet
Ikkunat ovat kolmilasisia kiinteitä tai sisään aukeavia puu-alumiini-ikkunoita, joiden ulkopinta on polttomaalattua alumiinia. Karmit ja sisäpuitteet maalattuja, värinä valkoinen. Terassiovet ovat lasiaukollisia liukuovia, pintakäsittely ikkunoiden tapaan. Huoneistojen sisäänkäyntiovet ovat maalattuja, lämpöeristettyjä ovia.
Väliovet ovat joko maalattuja laakaovia tai seinän sisällä olevia liukuovia. Löylyhuoneen ovet ja seinäkkeet ovat pääosin täyslasisia. Teknisten tilojen ja talovaraston ovet ovat paloluokiteltuja umpiovia.

Lattiapäällysteet
Huoneistojen kuivissa tiloissa on valittavissa 3-sauvaparketti tai lankkulaminaatti. WC:ssä, pesuhuoneessa ja löylyhuoneessa on 10×10 puristelaatta. Teknisissä tiloissa maalattu betonilattia.

Seinäpinnoitteet
Kuivissa tiloissa seinät ovat valkoiseksi maalattuja. Kaikkien asuntojen wc- tilojen seinät ovat Luja-maalilla maalattuja. Khh:n, kylpyhuoneen ja wc:n (4H+k) seinät ovat keraamista laattaa. Saunan seinät ovat koivuvaneria.

Sisäkatot
Valkoiseksi maalattuja. Saunan ja kylpyhuoneen katot ovat koivuvaneria.

Kalusteet ja varusteet
Keittiökalusteet ja komerot ovat tehdasvalmisteisia, vakiomallisia kalusteita. Kalusterungot ovat väriltään valkoisia. Kalusteovien värit ovat asiakkaan valittavissa. Työtasot ovat laminaattipintaisia ja keittiön sekä khh:n altaat ovat asiakkaan valinnan mukaisesti komposiittialtaita tai Rst-altaita. WC:n altaat ovat valkoista valumarmoria. Khh:n ja wc-tilojen kalusteet varustetaan kalusteovin. Saunan lauteet ovat haapaa. Pesuhuoneissa/wc-tiloissa on pyyhekoukut ja
wc-paperitelineet. Makuuhuoneissa ja eteisessä on liukuovellinen vaatesäilytys. Neliöissä sekä kolmioissa on lisäksi vaatehuone, joissa on avosäilytystilaa. Kaikkiin eteisiin tulee peililiukuovi, muualle asiakkaan valinnan mukaan peililiukuovi tai värillinen levyliukuovi.

Koneet ja laitteet
Keittiössä on kalusteliesi induktio-keittotasolla, kalusteuuni, kalustemikro, apk ja asunnosta riippuen jääkaappipakastinyhdistelmä tai erilliset jää- ja pakastinkaapit sekä saareketuuletin tai integroitava liesituuletin. Saunoissa on sähkökiuas. Kylpyhuoneessa on liitännät ja tilavaraukset pyykinpesukoneelle ja kuivausrummulle.

Talotekniikka
Huoneistokohtainen säädettävä koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla, sekä vesikiertoinen lattialämmitys. Huoneiston käyttämä sähkö sekä kylmä ja lämmin käyttövesi mitataan huoneistokohtaisin mittarein. Kaikkiin asuntoihin asennetaan sähköverkkoon kytketyt palovaroittimet. Yhtiö liittyy kaapelitelevisioverkkoon. Rakennus varustetaan avoimella yleiskaapelointijärjestelmällä (puhelin/ATK). Yhtiö ottaa internet-kiinteistöliittymän, joka avaa tietoliikenneyhteyden valitun operaattorin laajakaistaverkkoon, joka edelleen mahdollistaa yhteyden internetiin.

Lämmitysjärjestelmä
Rakennus varustetaan maalämmöllä. Keskuslaitteet sijoitetaan tekniseen tilaan. Lämpö otetaan tontille porattavista porakaivoista. Huoneistoihin kuuluvat myös lämpimät varastot.

Piha-alueet ja paikoitus
Yhtiöllä on 10 autokatospaikkaa varustettuna sähkökytkentäkotelolla ja 10 avopaikkaa varustettuna sähkökytkentäkotelolla. Lisäksi 1 liikuntaesteisten/vieraiden pysäköintipaikka. Piha-alueet toteutetaan erillisen piha- ja vihersuunnitelman mukaan. Viheralueet nurmetetaan ja niille istutetaan puita sekä pensaita pihasuunnittelijan suunnitelman mukaan. Yhtiön käyttöön tulee lasten leikki- ja oleskelualue varusteineen.

Jätehuolto
Yhtiöllä on oma jätteiden keräyspiste jätekatoksessa.

Lisä- ja muutostyöt
Asiakkaan toivomista lisä- ja muutostöistä rakentaja antaa yhdessä toimittajien kanssa laaditun kirjallisen hinnat sisältävän tarjouksen. Kaikki lisä- ja muutostyöt toteutetaan As Oy Voivalan Meritähti II:n nimeämän erillisen vastuuhenkilön kanssa noudattaen kohteeseen erikseen laadittua lisä- ja muutostyöaikataulua.

Huomautus!
Kohteen rakenteita ja materiaaleja voidaan vaihtaa perustelluista syistä toisiin samanarvoisiin. Ostajan on tutustuttava lopullisiin myyntiasiakirjoihin kauppakirjan allekirjoituksen yhteydessä. Tiedot perustuvat suunnitteluvaiheeseen 11/2015. Rakennustapaselostus on tarkoitettu yleisluontoisen tiedon antamiseksi. Rakennuttaja pidättää itsellään oikeuden perustellusta syystä vaihtaa edellä mainittuja materiaaleja ja/tai tuotteita ja/tai rakenteita toisiin samanarvoisiin materiaaleihin ja/tai tuotteisiin ja/tai rakenteisiin. 3D-havainnekuvat ovat taiteilijan näkemyksiä kohteesta, eivätkä välttämättä vastaa kaikkien yksityiskohtien osalta toteutettavaa kohdetta.